Krajowy Instytut Szkoleniowy
41-400 Mysłowice, Obrzeżna Północna 17/210
tel. 791 681 085
biuro@krajowyinstytutszkoleniowy.pl
Rajmund Królik
Kucharz z zawodu i z zamiłowania. Gotowanie to pasja, która towarzyszy mi od najmłodszych lat. W 2017 znalazłem się w gronie szefów rekomendowanych przez przewodnik Gault&Millau. W swojej pracy lubię eksperymentować, nieustannie rozwijam i doskonalę swój warsztat. Odkrywam zapomniane smaki, odtwarzam dawne receptury z wielkim szacunkiem dla różnorodności regionalnych produktów. Jestem wielokrotnym laureatem ogólnopolskich konkursów kulinarnych oraz autorem kilku książek. Miałem przyjemność przygotować dania dla takich sław jak Leszek Możdżer, Pat Metheny, Diana Krall. Gotowałem u boku szefów kuchni – Andrea Camastra Restauracja Sense (gwiazdka Michelin), Karol Okrasa. Aktywny uczestnik projektów kulinarnych min. Kolacja Mistrzów.
Maciej Majewski
Szef kuchni La Brasserie Moderne w warszawskim Sofitel Victoria. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą – także na stażach w ważnych gwiazdkowych restauracjach (Olivier Nasti, Le Cinq Christian Lesquer, Pierre Gagnaire). Fascynuje go kuchnia japońska, ale podziwia także gotowanie według Daniela Humma i Jean-François Piège’a. Jednym z najtrudniejszych zadań na drodze zawodowej była dla niego organizacja kolacji w formie menu degustacyjnego dla 530 osób z udziałem Pierre’a Gagnaire’a i Andrei Camastry. Maciej Majewski to jeden z szefów kuchni ekskluzywnych hoteli w Warszawie, który doskonale zna zarówno najwyższe standardy gotowania i serwowania dań, jak i wyrafinowane upodobania gości. Prowadzone przez niego wcześniej restauracje w Novotel Kraków Centrum, ibis Kraków Centrum, ibis Częstochowa, ibis Poznań były pozytywnie oceniane zarówno przez dyrektorów hoteli, jak i ich gości.
Paweł Pyra
Kucharz z zamiłowania i zawodu. Wiceprezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Członek Polskiej Izby Hotelarzy. Doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, pracując pod okiem wybitnych Szefów Kuchni w restauracjach 4 i 5 gwiazdkowych, a także za granicą. Odbył staż we Francji, poznając nowe bogactwa niebanalnych produktów. Dzięki temu dziś pochwalić się może licznymi statuetkami i nagrodami z zakresu kuchni polskiej czy śródziemnomorskiej. Gotował dla wybitnych postaci ze świata kultury i biznesu oraz na wyborach Miss Polski. Head Chef w polskiej Ambasadzie w Pradze. Doradca kulinarny firmy dietetycznej Kredens Smaku, współpracował z najlepszymi zawodnikami MMA, gotując im energetyczne dania niezbędne dla profesjonalnej diety. Brał udział w przygotowaniach i realizacji warsztatów dla korpusu dyplomatycznego przebywającego w Polsce. Szef kuchni restauracji z czapkami Gault&Millau. Pasjonat wyszukanych smaków i kreatywnych przepisów. Zdobyta wiedza pozwoliła na podjęcie życiowych wyzwań kulinarnych.
Nasi trenerzy
Marcin Bożek
Absolwent ZSZ we Wrocławiu , ukończonej z tytułem czeladnika w zawodzie kucharz. W latach 2005 - 2007 Uzyskał tytuł Mistrza oraz Pedagoga i instruktora praktycznej nauki zawodu. W branży gastronomicznej działa od 1999r. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych ale również członek komisji w konkursach gastronomicznych. Prezes i jeden z założycieli Stowarzyszenia Kucharzy Bez Granic, które w 2018r zostało rekordzistą Guinnesa w największym daniu z kaszy pęczak. Obecnie prowadzący akademię kulinarną podnoszącą kwalifikację zarówno uczniów, jak i nauczycieli szkół gastronomicznych wdrażając system 'Vocational Competence Certificate' .Instruktor szkoleń dla kadry działającej w branży gastronomicznej. Autor i pomysłodawca przewodnika kulinarnego Dobre Smaki Sudetów.
Krzysztof Matuszkiewicz
Wielki pasjonat kulinariów, zawodowy kucharz. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 16 lat temu. Laureat wielu kulinarnych konkursów i Mistrzostw Polski. Kucharz znany m.in. z restauracji La Folie, Projekt Wieża i programu Top Chef.
Gotował dla takich gwiazd jak Tom Hanks, Steven Spielberg, Katarzyna Figura, Jerzego Stuhra, Dody, Katarzyny Cichopek, zespołu Linkin Park, Zbigniewa Bońka, oraz prezydenta Polski. Od wielu lat prowadzi warsztaty oraz szkolenia kulinarne.
Konrad Drewniak
Zdolny, młody Chef - pracował w restauracjach zarówno w Polsce jak i Europie. Ostatnio w 5-gwiazdkowym hotelu w Austrii. W Polsce odbył staż w restauracji Senses w Warszawie posiadającej gwiazdę Michelin. Przez dłuższy czas pracował na stanowisku Sous Chef w restauracji Belvedere w Warszawie, także oznaczonej w przewodniku Michelin. Dwa razy miał okazję pracować jako zastępca Sebastiana Olmy przy organizacji prywatnej restauracji dla gwiazd muzycznych na festiwalu Open'er w Gdyni. Gotuje polską kuchnię nowoczesną, ale szanuje klasykę. Podpatrywał Tatę, znanego Szefa Kuchni, dzięki niemu miał możliwość poznać zawód kucharza od środka - ciężki ale jednocześnie dający dużo satysfakcji.